top of page
Wooden Picture Frame

Kinderwens

Wij geven je gerichte informatie die op jouw situatie van toepassing is en kunnen eventuele onderzoeken inzetten indien noodzakelijk.

De zwangerwijzer

Ook met een kinderwens kan je terecht bij ons. Wil je graag zo gezond mogelijk starten aan je zwangerschap? Heb je vragen over je voorgeschiedenis? Vind je het spannend opnieuw zwanger te worden door een eerdere ervaring? Dan ben je bij ons van harte welkom.

 

Wij geven je gerichte informatie die op jouw situatie van toepassing is en kunnen eventuele onderzoeken inzetten indien noodzakelijk. Voor deze afspraak is goede voorbereiding zowel voor jou als ons van belang. Het is daarom fijn als je op voorhand al de zwangerwijzer invult en naar ons mailt.

Esthervangeenenfotografie-42.jpg
Esthervangeenenfotografie-54.jpg

Foliumzuur

Er wordt bij kinderwens en zwangerschap geadviseerd extra foliumzuur te slikken om de kans op afwijkingen vroeg in de zwangerschap zo klein mogelijk te maken. Foliumzuur is hetzelfde als vitamine B11 en zit bijvoorbeeld in bananen, sinaasappelen, peulvruchten, gist, melk en groene bladgroenten. Ook als je normaal gezond eet, krijg je toch nog onvoldoende foliumzuur binnen. We weten dat ongeveer vier weken duurt voordat er extra foliumzuur in je lichaam is opgenomen.  

 

Ons advies is daarom om te starten met het slikken van extra foliumzuur op het moment dat je een kinderwens hebt en/of stopt met het gebruik van anticonceptiemiddelen. Je kan foliumzuur aanschaffen bij de drogisterij of apotheek met dosering: 0,4 of 0,5 milligram.  Meer informatie over dosering kan je vinden op het voedingscentrum

bottom of page