top of page
Image by Kelly Sikkema

Kraamtijd

Je kleintje is eindelijk geboren. Gefeliciteerd! Nu begint de ontdekkingstocht naar het nieuwe ouderschap. Er komt veel op je af en in deze periode zijn wij er om je te ondersteunen.

En nu verder

In de eerste week komen wij een aantal keer thuis langs. Daarnaast zijn wij nog 6 weken lang 24/7 bereikbaar op ons telefoonnummer. Schroom niet te bellen als je je zorgen maakt.

De kraamverzorgende zal je de eerste week na de bevalling dagelijks bijstaan. Ze ondersteunt bij het voeden en verzorgen van de baby. De kosten voor kraamzorg zijn opgenomen in de basisverzekering. 

 

Het is aan jou om te bepalen bij welke organisatie je je kraamzorg regelt. Sommige verzekeraars verplichten je om bij een bepaald kraamcentrum in te schrijven. Controleer daarom altijd je polis en bel eventueel je verzekering. 

Baby

Hielprik & Gehoorscreening

Ongeveer vijf dagen na je bevalling wordt de hielprik gedaan. In Rotterdam doet de verloskundige dit nog zelf. Bij 36 weken zwangerschap krijg je informatie over de hielprik. Voor de gehoorscreening ga je twee weken na de geboorte naar het Centrum Jeugd en Gezin.

Nacontrole

Zes weken na je bevalling kom je nog een keer langs op de praktijk. Tijdens de nacontrole kunnen we nog eens rustig napraten over je bevalling. Misschien heb je nog vragen over de gebeurtenissen rondom de bevalling. Je baby hoeft niet mee te komen naar deze afspraak, maar wij vinden het wel leuk om je kleintje nog een keer te bewonderen!

 

We zullen onder andere je bloeddruk en ijzergehalte controleren. Wanneer het nodig is kunnen we meekijken naar het herstel van hechtingen. Ook bespreken we de mogelijkheden van anticonceptie.

Esthervangeenenfotografie-61.jpg
bottom of page